Jousiammunnan aloittaminen

Voit tulla kokeilemaan ammuntaa oikeilla välineillä seuramme harjoituksissa.

Mikäli ole tulossa tutustumaan harjoituksiin, ota ensin yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin – näin varmistamme että harjoituksissa on paikalla aktiivinen jäsen opastamassa sinua.

Alkuopastus

Seuramme aktiivi opastaa alkuun välineiden ja ammuntatekniikan kanssa. Seuran välineistöstä löytyy eri kokoisia vastakaarijousia sekä kaikki tarvittavat varusteet turvalliseen ammuntaan.

Jousiammunta on laji, johon parhaiten pääsee mukaan tutustumisammuntojen kautta. Jousiammunta on laji, jossa vaaditaan omatoimisuutta sekä ehdotonta turvallisuusohjeiden noudattamista.

Minkä ikäisenä voi aloittaa?

Jousiammunnan aloittamisessa ei ole kiinteitä ikärajoja. Noin 12 vuotta on hyvä ikä aloittaa harrastus, toki tätä asiaa katsotaan tapauskohtaisesti.

Nuorelta harrastajalta vaaditaan tiettyä fyysistä valmiutta välineiden käyttöön. Lajissa käytettävät välineet ovat oikeita jousiaseita, joiden käyttö vaatii jo hieman voimaa.

Jousiammuntarata ei ole leikkipaikka. Tämän vuoksi alle 18 vuotiaan nuoren kohdalla vaaditaan aina huoltajan suostumus. Lisäksi huoltajan läsnäolo on harjoituksissa pakollista, mikäli nuori ei pysty omatoimisesti virittämään ja huoltamaan välineitään.

Lapsen tai nuoren kohdalla hallitus katsoo tapauskohtaisesti, voidaanko jäsenyyttä hakeva nuori ottaa mukaan.

Optimaalinen tilanne on se jos myös huoltaja aloittaa ammuntaharrastuksen. Jopa alle 10 vuotias voi aloittaa jousiammunnassa mutta silloin käytännössä vaaditaan aina huoltajankin läsnäoloa.

Miten liittyä seuran jäseneksi?

Tule mukaan seuran ohjatuille ammuntavuoroille. Voit käydä veloituksetta tutustumassa muutaman kerran. Jäsenyyttä haetaan jäsenlomakkeella, seuran hallituksen jäsenet päättävät soveltuuko jäsenyyttä hakeva jousiammuntaan.

Seuran jäsenmaksu on 50 € / vuosi ja se veloitetaan alkavalta vuodelta. Jäsenmaksu kattaa mm. ulkoradan ilmaisen käyttöoikeuden sekä pienemmän ratamaksun talvikaudella.